miercuri, 6 februarie 2008

Experimente pe propria piele

Imi aduc aminte de placerea mea de mai demult de a testa diferite combinatii, retete de plante medicinale sau chiar altele pe propria piele.
N-a venit inca momentul sa vorbesc despre toate experimentele facute, dar la un moment dat se va realiza si asta.

Asa, cat priveste placerea de a incerca diferite retete si combinatii de plante medicinale vine de undeva departe, din mama in bunica asa.
In fine, probabil ca pe vremea Inchizitiei as fi fost arsa pe rug pentru asta. Acum pot dezvolta chiar si o afacere.

Diferitele noastre stari fizice, spirituale sau psihice, cel putin in societatea romaneasca, sunt date foarte mult de contextul social in care traim de multi ani incoace. De asta si spunea un profesor din facultate ca la poporul nostru functioneaza foarte bine tipul de terapie cognitiv-comportamentala (da, am facut psihologie). De ce tipul asta de terapie? Pentru ca ea se adreseaza celor care sufera de nevroze sociale, depresii, cauzate tot de nivelul de trai, si la noi exista o apatie la nivel de societate de care cu greu vom scapa.

Cred foarte tare ca felul nostru de a vedea lucrurile in viata, rozul dupa care fugim toti sau cel putin azurul, poate sa fie conturat foarte mult cu ajutorul marilor beneficii ale unei vieti mai naturale.
Totul se poate combina cu convingerea ca dracul nu e atat de negru si cu taria de a lua lucrurile mai usor, nu in tragic, cu mai mult calm si mai putina agitatie.

Doresc sa initiez un sir mare de experimente pe propria piele combinate din mai multe metode, tehnici si solutii.

In curand voi veni cu primul astfel de experiment.

Niciun comentariu: