marți, 24 iulie 2007

Din ciclul "Unde e mai bine?"

Acum ma simt cam prost ca am infierat cu atata patima turismul romanesc, mai ales pe cel practicat la mare. Dar cum sa nu ma supar cand ia uite ce se mai intampla: in weekend am ajuns tot la noi, ca la bulgari era deja totul plin (cu exceptia unui hotelas de prin Balcic). Acum insa unde la noi? La plaja la Corbu. Loc ascuns, asemanator cu Sfantul Gheorghe, cu o plaja populata cu bun simt (adica aveam loc sa imi pun cearceaful si sa fac baia din mare) ce sa mai, un pic dintr-un paradis al vamaiotilor nostalgici si al tuturor care fug de adunarile de genul "pestii in conserva".

La noi. Bun. Am gasit si cazare. Asta a fost minunea. AM GASIT CAZAREEEE! Nimeni nu m-a mai respins doar pentru ca am tupeul sa stau decat o noapte in loc de doua (sau mai multe, nu se supara nimeni). Frumos. La o curte, intr-o cabanuta sau cabana mai mare cu doua camere. Ce sa mai, poze frumoase. O incantare. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ sau, si mai bine spus, aparentele insala, am ajuns sa vad si locul. Cabana cu doua camere era de fapt o casa batraneasca, nerenovata, cu interior pastrat in stil taranesc (problema nu era de asta, ci de faptul ca stilul era unul asemanator cu cel de acum 70 de ani sau poate un pic mai putini). Nu ma consider pretentioasa, doar imi facusem o alta idee si asa am ajuns sa fiu un pic dezamagita. Bucuria a fost ca acel loc era mai racoros decat acele cabanute noi, in care crezusem initial ca am sa stau, asa ca am avut si de ce sa ma bucur.

Plaja nu era la 3 km, cum era specificat pe site, ci la vreo 4-4.5. Slava Domnului ca eram cu masina, ca altfel m-as fi bronzat doar cat as fi facut drumul ala dus - intors.

Dar plaja .... plaja si nisipul ala fin (si al dracului de fierbinte), apa calda si cu valuri, numai bune sa te arunci in ele, m-au potolit si m-au incantat.

Din acest punct de vedere m-am bucurat ca sunt LA NOI si nu LA EI. Ma-m bucurat din tot sufletul, ca am avut ocazia sa mai vizitez si alte statiuni, cum ar fi Mamaia (pe care o detest din tot sufletul, pentru marele kitsch care este), Costinesti (destinatie de genul "pesti in conserva") si sa-mi dau seama ca era mai bine la casa mea batraneasca.

Un comentariu:

Scrido spunea...

la noi intotdeauna e mai bine, tocmai pentru ca suntem noi cei care apartin acestor taramuri si care se identifica.